Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Yrittääkö Venäjä tai Iso-Britannia vaikuttaa vaaleihimme?

Ajattelin mennä perjantaina kuntosalin jälkeen äänestämään Hyvinkään kirjastoon noin kello 12.

Kun tulin paikalle, siellä oli jonoa ulos asti. Kävin sisällä, mutta siellä jono kiemurteli jonnekin näkymättömiin. Minulla oli nälkä ja niin menin syömään. Moni muukin lähti pois paikalta jonon nähtyään.

Yhtä pitkän jonon olin edellisen kerran nähnyt 1980-luvun lopulla Neuvostoliitossa. Olin siellä työmatkalla ja kun olin valtiomme edustajana, minulla oli koko ajan mukanani tulkki-turvamies-politrukki. Vasemman kainalon alla pullotti niin, että siellä oli ehkäpä vodkapullo ja miehellä oli varmaan musta vyö kamasutrasta. Selvästi Putinin työtovereita KGB:stä.

Hän nouti minut hotellilta aamulla ja kun ajoimme neuvottelupaikalle, kadulla kiemurteli pitkä jono korttelin ympäri. Kysyin, mistä se mahtoi johtua. Hän vastasi: "Eilen illalla levisi huhu, että aamulla tulee kumisaappaita myyntiin."

Ovatko venäläiset vaikuttaneet meillä Hyvinkään kaupunkiin niin, että äänestystä halutaan vaikeuttaa tai jopa estää? Eihän kukaan voi äänestää ruokatunnilla, jos jonotus äänestämään kestää yli puoli tuntia.

Tosin isoja jonoja oli myös Lontoossa 1970-luvulla. Kun jonotimme elokuvalippuja jonossa, joka vei kolmelle kassalle, niin heti kun jono näytti lyhenevän, yksi kassa suljettiin. Eräs suomalainen kollega sanoi, että tämä on maan tapa.

Nyt vaan pitäisi tutkia ovatko venäläiset tai britit vaikuttamassa meillä vaaleihin yrittämällä estää ihmisiä äänestämästä. Sujuva äänestys kuuluu demokratiaan.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ainakin pääkaupunkiseudun ennakkoäänestyspisteissä yhdistävä tekijä on eläkeläisten suuri joukko ennakkoäänestysjonoissa.

Ilmeisesti nykyajan eläkeläiset ovat todella kiireisiä, koska heidänkin on äänestettävä ennakkoon juuri silloin, kun työelämässä vielä roikkuvilla olisi siihen hetki aikaa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Paljon ihmetellään, miks joku ei äänestä tyyppiä x eduskuntavaaleissa. Joku saattaa ajatella että miksi äänestää, kun VALTA on jaettu jo aikoja sitten? Sisäpolitiikasta päättävät ammattiliitot, media sekä perustuslakiin perehtyneet professorit. Ulkopolitiikasta päättää Venäjä, jne x 1000." Lähde: hukassa

Ps. Äänestin ennakkoon, ja lappuseen ihan numeron raapustin.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Yritin tänään uudistaa äänestykseni, mutta huti tuli taas. Nyt menin kello 15 jälkeen. Äänestysjono ulottui kirjaston ulkopuolelle ja sisältä tulijat kertoivat jonotuksen kestäneen heillä 45 minuuttia. Alkoi sataa vettä ja mielestäni on liikaa seisottaa äänestäjiä vesisateessa. Minä ja monet muut lähdimme pois.

Toimituksen poiminnat