Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

"Tasa-arvon jarru" -palkinto myönnettiin tasa-arvovaltuutetulle

Tasa-arvovaltuutetut toitottavat peräjälkeen, että kaksi pahinta tasa-arvo-ongelmaa ovat palkkaero ja miesten väkivalta naisia kohtaan. Ehkäpä tästäkin syystä Miesten tasa-arvo ry jakoi historiansa ensimmäisen "tasa-arvon jarru" -palkintonsa nykyiselle tasa-arvovaltuutetulle Jukka Maarianvaaralle.

Asiaan liittyen Sukupuolten tasa-arvon tutkimusseura ry on päivittänyt verkkosivunsa. Nyt siellä on avattu FAQ-osio eli usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastaukset niihin. Sieltä löytyy vastaus siihen, onko Suomessa palkkaeroa ja ovatko miehet kotiväkivaltaisempia kuin naiset.

Kurkatkaapa sinne.

http://www.tasa-arvo.com

Jos teillä on lisää kysymyksiä, kysykää täällä. Katson, jos niihin joku löytäisi vastauksen. Huomattakoon, ettei verkkosivulla käsitellä mielipiteitä vaan faktoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Luulin pitkään että Suomessa kaikille maksetaan samasta työstä samaa palkkaa. Minulle opetettiin koulussa puutaheinää. Näin se ei siis tidellisuudessa mene sillä palkan yleissitovuudesta on Suomessa luovuttu ja palkat vaihtelevat työsopimuskohtaisesti.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Oikeampi ilmaisu on "samansuuruisesta työpanoksesta sama palkka". Tähän perustuvat mm. urakkalisät, tuotantopalkkiot, provisiopalkka jne. Niin, ja samasta työstä voi julkisella sektorilla maksaa erisuuruistakin palkkaa ihan laillisesti, jos henkilöt kuuluvat eri ammattiliitoihin. Tästä on korkeimman oikeuden ratkaisukin. Tätä tarkoittaa työehtosopimuksen taulukkopalkka. Se sitoo liittokohtaiseen palkkaan ja menee "saman työn" -käsitteen yläpuolelle.

Minua on vaivannut käsite ikälisät. Tehkäämme hypoteesi, että työssä on kansakoulupohjaisen sairaanhoitajakoulutuksen saanut henkilö, jolla on viisi ikälisää. Sitten samaan työhön tulee ylioppilaspohjaisen ammattikorkeakoulutuksen saanut vastavalmistunut sairaanhoitaja, jolla on alan viimeisin ammattikoulutus. Palkkaa hän saa satoja euroja kuussa vähemmän kuin virkasiskonsa ja lisäksi lyhyemmät lomat, vaikka hoitaa täsmälleen samoja potilaita. Käykö tässä "samasta työstä/työpanoksesta sama palkka" -periaate toteen? Ei minun mielestäni.

Valtiolla ja kunnissa on hiljattain siirrytty käsitteeseen: Työstä suoriutuminen. Eli kysessä on henkilökohtainen palkanlisä, joka perustuu tuottavuuteen. Kaksi henkilöä voi tehdä samaa työtä, mutta jos toinen suoriutuu työstään paremmin, hänelle voidaan antaa henkilökohtainen palkankorotus. Yksityisellä sektorilla näin on menetelty jo vuosikymmeniä. Ei Suomessa samassa työssä samalla ammattinimikkeellä työskentely edellytä samaa palkkaa, avainsana on henkilön tuottavuus.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Miesliikehän sai naistenpäivänä paljon huomiota. Yhtä miesliikkeen puheenjohtajaa haastateltiin koko ajan. Eikö se todista tasa-arvosta? Intersektionaalinen feministi Janne Salakka sai useita puheenvuoroja naistenpäivänä. Jannen Salakka on tuon feministisen miesjärjestön pj. Ilmeisesti he pääsevät myös tasa-arvotyön valmisteluun mukaan, joten nyt miehet kyllä sitten huomioidaan. Heitä kuuluu olevan noin 30. Varmaankin Juho Antikainen saattaa olla yksi heistä.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Miehet ry pääsee automaattisesti kaikkiin tasa-arvoelimiin. Sen Salakka varmisti naistenpäivänä YLE:n jutussa, jossa hän haukkuu muut miesjärjestöt yhteistyökyvyttömiksi änkyröiksi, joilla on naisvastaiset mielipiteet.

https://yle.fi/uutiset/3-10698838

Kolme vuotta sitten Tasa-arvopäivillä miehiä moitittiin siitä, etteivät tasa-arvoasiat kiinnosta. No, ryhdistäydyimme ja ns. vapaat miesjärjestöt osallistuivat tasa-arvopäivien järjestelyihin pari vuotta sitten. Yksikään ehdottamamme työryhmä ei "mahtunut" ohjelmaan. Seuraavana vuonna meitä ei kutsuttu järjestelytoimikuntaan eikä yksikään esitettämämme puheenvuoro läpäissyt seulaa. Viime vuonna tarjouduimme vapaaehtoisiksi, mutta emme saaneet edes vastausta.

Näin toimivat feministien valtaamat valtion tasa-arvoelimet, joiden rahoitus hoidetaan verovaroin. Valtionverosta miehet maksavat kaksi kolmasosaa. Feministeille kelpaa kyllä raha, mutta ei yhteistyö tasa-arvoasioissa.

Toimituksen poiminnat