Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Mitä on toksinen feminismi?

Kaikkihan me tiedämme, mitä on toksinen maskulismi, se on patriarkaatin luoma ympäristö miehille, missä miehet eivät uskalla ns. "käyttää hametta" vaikka se parantaisi feministien mielestä kaikkien elämää.

Toksisella feminismillä on mielestäni mm. seuraavia tasa-arvon vastaisia piirteitä:

1. Toksiset feministit haluavat, että miehet muuttuvat naisten kaltaisiksi. Heidän mielestään vain naisilla on hyviä ominaisuuksia. Jotkut toksiset feministit ovat vieläkin jyrkempiä ja ajavat miehiä sukupuuttoon, kuten Valerie Solanas teki.
2. Toksiset feministit haluavat, että maatamme puolustetaan, mutta niin, että vain miehillä on asevelvollisuus.
3. Toksiset feministit haluavat samat kuukausiansiot kuin miehillä, mutta että palkkaerolaskelmassa ei saa ottaa huomioon tuottavuutta, joka on miehillä noin 25 % suurempi kuin naisilla.
4. Toksiset feministit haluavat, että miesten väkivalta naisia kohtaan tuomitaan, mutta että naisten tekemään lähisuhdeväkivaltaan ei saa puuttua.
5. Toksiset feministit sanovat, että miesten huonompi koulumenestys on miesten oma syy eikä asialle saa tehdä mitään.
6. Toksiset feministit sanovat, että miesten alempi-ikäisen kuolleisuuden syy on miesten alkoholin juonti ja makkaran syönti eli miesten oma vika eikä asialle tarvitse tehdä mitään.
7. Toksiset feministit eivät tunnusta, että eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä vaan vaativat aina vaan lisää rahaa rintasyöpätutkimuksiin mm. Roosanauhakampanjalla. Eturauhassyövän tutkimusmäärärahat laahaavat vuosikymmeniä rintasyöpätutkimusten perässä. Onko eturauhasyöpäkin miesten oma vika?
8. Toksiset feministit puolustelevat ulkomaalaistaustaisten kulttuurisia oikeuksia niin etteivät nuoret tytöt uskalla kertoa kokemistaan raiskauksista.
9. Toksiset feministit vaativat, että yhteiskunta korjaa naisten olettamat naisten tasa-arvo-ongelmat. Miesten tasa-arvo-ongelmat ovat heidän mielestään miesten (eli patriarkaatin) oma vika.

Tässä on lueteteltu vain osa toksisen feminismin ominaisuuksista, ei kai mitään tärkeämpää puutu?

Hyvä esimerkki toksisesta feminististä mielestäni on nykyinen (ja entisetkin Nikulaa lukuunottamatta) tasa-arvovaltuutettu. Tähän päätelmään tulin kun luin hänen viime vuoden kertomustaan eduskunnalle. Eduskunta on kutsunut laajan joukon järjestöjä kuulemistilaisuuteen, mukana mm. paljon naisjärjestöjä ja pari kuukautta vanha feministinen miesjärjestö Miehet ry. Yhtään ei-feminististä miesten tasa-arvojärjestöä ei ole kutsuttu tilaisuuteen. Juolahtaa mieleen ajatus, että pääseekö viralliseen tasa-arvotyöhön osallistumaan vain, jos julistautuu toksikseksi feministiseksi järjestöksi?


https://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiakirjat/EDK-2019-AK-236822

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Onhan niitä myrkyllisiä naisihmisiä ollut maailman sivu. Yleensä niihin on osattu suhtautua, kun tiedetään, että ne nyt ovat sellaisia omanlaisiaan. Mikään ei ole koskaan kyllin hyvin ja aina ne tuntevat itsensä sorretuiksi. Aika usein, suorastaan useimmiten sitä realistuista suhtautumista ovat parhaiten edustaneet toiset naiset. Eikä tässä ole juurikaan tapahtunut muutosta, median todellisuus vain on aika toisen näköinen kuin todellisuuden todellisuus.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Toksista feministisyyttä ei kuulemma ole olemassa. Sen sijaan on hyväntahtoista seksismiä.

"There is no such thing as toxic femininity, but Benevolent sexism is a way..."

http://geekfeminism.wikia.com/wiki/Toxic_femininity

Noi jutut menee kyllä naurettaviksi, mutta jos hallitset kieltä hallitset mieltä.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Tuon saattoi arvata. Kohdassa yksi ounastelin jo tätä.

Toksinen feminismi, jos sitä edes on olemassa, on siis patriarkaatin syytä.

Tuo perustelu, että naisten miehiin ja lapsiin kohdistama väkivalta on patriarkaatin syytä, kertoo kaiken naisten uhriutumisesta. Nainen on hyvä, silloinkin kun näyttää siltä, että hän on paha.

Onko täällä joku pilkun n---ija, joka kertoisi, miten tuo viimeinen virke pilkutetaan oikein. Koulusta pääsin jo 60 vuotta sitten ja jotain unohtuu.

Käyttäjän IljaMki kuva
Ilja Mäki

Toksisen feminismin ylläpitämä miesten huonompi asema erossa - siis erityisesti kun siihen liittyy lapsia - puuttuu listalta. Toksinen feminismi ylläpitää myyttiä äidin ensisijaisuudesta vanhempana ja ajatusta siitä, että eron jälkeen ketkä tahansa lapselle mitään sukuakaan olemattomat henkilöt voivat mennen tullen kävellä isän yli suhteessa lapseen ja jopa korvata isän. Tämä on ehkä räikein tasa-arvo-ongelma yhteiskunnassamme.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Hyvä pointti.
Olen joskus aikaisemmin kirjoittanut, että miehen vastuu lapsesta on 10 kuukautta pidempi kuin naisen. Miehen vastuu lapsesta alkaa siittämishetkestä, naisen vasta kun lapsi on syntynyt. Jos mies siittää lapsen, hän on juridisesti vastuusta lapsesta.
Sen sijaan naisella ei ole juridista vastuuta lapsesta ennen lapsen syntymää. Nainen voi abortoida lapsen mielihalujensa mukaan isältä lupaa kysymättä. Nainen voi pahoinpidellä lasta ennen syntymää mm. lääkeaineilla, alkoholilla, huumeilla ja tupakalla mielin määrin. Alkoholilla pahoinpideltyjä lapsia syntyy Suomessa vuosittain noin 600 ja tupakalla ja alkoholilla pahoinpideltyjä vieläkin enemmän. Tupakointi aiheuttaa keskoisuutta, jonka vaikutusten on todistettu seuraavan lapsen epäonnistumista elämässä koko loppuiän.

Eli lapsen katsotaan olevan yksinomaan naisen "omaisuutta" (ilman vastuuta siitä omaisuudesta).

Tämä katsantokanta jatkuu lapsen syntymän jälkeenkin, niin kuin kerroit.

Toimituksen poiminnat