Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Tarja Halonen, valehteleva presidentti, täyttää tänään 75 v.

Tarja Halonen täyttää tänään, jouluaattona, 75 vuotta.

Itse muistan hänet valehtelevana presidenttinä, joka tuhosi puheillaan miesten ja naisten yhteisen pyrkimyksen tasa-arvoon.

1. Virkaanastujaispuheessaan Tarja Halonen sanoi: "Naisen euro on edelleen 80 senttiä:" Tarja Halonen oli ollut aikaisemmin SAK:n lakimies. On kaksi mahhdollisuutta: Joko hän oli kiintiönainen SAK:ssa, eikä ymmärtänyt mitään työelämästä. Tai hän ymmärsi työelämää, mutta feministinä hän valehteli, että myytti "naisen euro on 80- senttiä" on palkkasortoa naisia kohtaan. Joka tapauksessa tästä valheesta tuli totta valtionhallinnossa ja virallisissa tasa-arvoelimissä, olihan se sanottu presidentin suulla. Kun laskemme palkkaeron tuntipalkoista, niin kuin se tehdään virallisesti EU:ssa, Suomessa miehet ja naiset saavat suunnilleen samaa tuntipalkkaa tehtyä työtuntia kohden laskettuna. Tämä on todistettu kirjassa Työelämän myytit ja todellisuus, toimittanut Pasi Pyöriä, (2017 Gaudeamus), luvussa 8: Yrittäjien työaika ja tulot, jonka ovat kirjoittaneet tamperelaiset työelämän tutkijatohtorit Satu Ojala, Pasi Pyöriä, Hanna-Mari Ikonen ja Tuija Koivunen. He saivat tuloksen, että naisten keskituntipalkka on 99 % miesten keskituntipalkasta. Ylityöt poistaen tulos menee yli sadan prosentin.

2. Puheessaan Tarja Halonen puhui "naisten kaksoistaakasta", tarkoittaen, että naiset tekevät kaksinkertaisen työmäärän miehiin verrattuna, koska he tekevät ansiotyön lisäksi valtaosan kotitöistä. Naisten kaksoistaakka on kuitenkin feministien levittämä valhe. Raportissa Sosiaaliministeriön selvityksiä 2006:73 Työtä eri elämänvaiheissa ja ajankäyttö - äidit ja ikääntyvät -, tutkijat Hannu Piekkola ja O-P Ruuskanen todistavat sivulla 22, että parisuhteessa elävät miespuolisot tekevät viikossa 8,5 tuntia enemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kuin heidän naispuolisonsa. Se tekee päivässä keskimäärin paljon yli tunnin.  Päinvastoin miehillä on kaksoistaakka. He tekevät pitkän työpäivän jälkeen nurisematta lisäksi niin paljon kotitöitä, että tämän kaksoistaakan vuoksi esimerkiksi vuonna 2015 kuolleet miehet elivät 7,8 vuotta naisia lyhyemmän eliniän.

Presidentin pitäisi yhdistää kansa, feministipresidentti Tarja Halonen keskittyi lyömään juopaa miesten ja naisten välille. Siitä hänet muistan, enkä näe siinä onnittelun aihetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hyvä kiteytys Halosesta ja feministien ajatus maailmasta!

Ulla Suominen

Tarja Halonen on saanut paljon hyvää aikaiseksi, mm. kehitysmaiden naisten aseman kohentamiseksi ja tyttöjen koulunkäynnin hyväksi. Halonen on kansainvälisesti arvostettu YK:ssa mm. naisten tasa-arvo kysymysten hoidon johdosta. Ihmettelen, miksei täällä kotimaassa arvosteta Halosen kokemusta ulkoministerinä ja presidenttinä, vai ratkaiseeko puoluetausta. Itse arvostan Halosta presidenttinä ja naisten oikeuksien puolustajana.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On olemassa monen sortin feminismiä, ihan oikeasti.

https://en.wikipedia.org/wiki/Feminism

Minun euroni on suuruusluokkaa 10 senttiä, jos verrataan Tarja Haloseen. Mutta en kuvittele tämän eron johtuvan siitä, että hän on nainen ja minä mies.

Marxism and feminism

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tarja Halonen on Suomen suurin presidentti Mannerheimin ja Kekkosen jälkeen. Ei mulla muuta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Painoindeksiltään saattaa olla ykkönenkin.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Niin, en oikein tuosta Kekkosen luonteesta tiedä oliko se niin jalo mutta jollain tavalla hän kuuluu suurmiesten joukkoon sen aikajakson takia jolloin hän eli. Mannerheim on kyllä ykkönen ja Suomen elämänkohtaloissa hyvin erityinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halosenkaan merkitystä ei sovi aliarvioida. Valehtelevia presidenttejä löytääkseen on mentävä itärajan taakse tai valtameren toiselle puolelle. Jos miljoonia ääniä enemmän saanut kandisaatti alkaa hävitä kaikissa vaaleissa, voidaan kysyä, onko Yhdysvallat enää demokratia. Venäjän suhteenhan sitä ei ole tarvinnut enää pitkään aikaan kysyä, vastaus on selvä: ei ole. Tosin en tiedä miten pitkään Putin pullistelee. Nykyinen Venäjä elää öljystä, jonka käytöstä muut teollisuusmaat pyristelevät nyt ensi kertaa uskottavasti irti. Muovinkin teossa sen voi korvata puu. Venäjällä sitä kyllä riittäisi, mutta teollisuutta ei ole modernisoitu. Olematon omaisuuden suoja karkotti ulkomaiset investoijat, ja omatkin oligarkit pitävät rahansa turvassa. Putin saattaa ehtiä eläkkeelle ennen kuin rysähtää, mutta huonostihan tuossa vielä käy.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Naispuolinen(ko), esimerkkitapaus ettei sosialismi aateloi kohdettaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitä yrität sanoa? Että Halonen oli demari? Niinhän oli Ahtisaarikin, joka taitaa olla suomalaisista presidenteistä kansainvälisesti arvostetuin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Tilastokeskuksen mukaan kokoaikaisten kuukausipalkkaisten palkansaajien säännöllisen työajan ansio oli miehillä keskimäärin 3 913 euroa ja naisilla 3 068 euroa."
"Mediaaniansio oli 3 100 euroa, miehillä 3 533 euroa ja naisilla 2 748 euroa."
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/miesten-palkka-...

Palkkaeroa ei selitetä pois tuntipalkkalaskelmilla.

Kaksoistyöstä: itse vähennät palkkaerolaskennassasi naisen työajasta raskausajan, äitiysloma-ajan ja sitten väität miehen tekevän koti- ja ansiotyötä enemmän kuin naiset. Käsittämätöntä yksinkertaistamista. Jos äiti on lapsen kanssa kotona 24/7, hän ei tee sinun laskelmissasi ansio- eikä kotityötä.

Kaikesta huolimatta palkkatasa-arvo toteutuu: Naiset tulevat ajamaan palkkatasa-arvoon nykyisellä syntyvyyskehityksellä. Kun naiset eivät synnytä, he pysyvät jatkossa työelämässä kiinni yhtä pitkään, kenties sekä eliniänodotteensa että sen, että suostuvat miehiä useammin pienipalkkatyöhön johdosta, jatkossa muutaman vuoden pidempäänkin työuraan kuin miehet keskimäärin.

Tasa-arvo olisi ollut saavutettavissa perhe-etuuksia ja asumisen tukemista lisäämällä ja naisten palkkauksen kohentamisen keinoin palkkaeroa kaventamalla. Nyt tasa-arvo toteutuu syntyvyyttä alentamalla.

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Sekoitat ansio ja palkka keskenään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En sekoita, vaan selitän, ettei ansioiden välistä eroa voi selittää blogistin mallin mukaan tuntipalkkavertailuilla.

Naisten ja miesten säännöllisen työajan ansioissa on suuri ero. Palkkavertailussa, jota blogistimme harrastaa, ei oteta myöskään huomioon naisten työurasta puuttuvia lasten kanssa vietettyjä vuosia.

Naisten elinikäiset ansiot jäävät miesten ansioista nykyisin useita kymmeniä tuhansia jälkeen. Syntyvyyden aleneminen vaikuttaa siihen, että tasa-arvo niin palkkojen kuin ansioidenkin osalta toteutuu muutaman kymmenen vuoden sisällä.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Hyvät perustelut Kai Niemeläinen!

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Tarja Halonen toisteli myös Hilary Clintonin väitettä, että "sotilaallisista konflikteista kärsivät eniten naiset ja tytöt." Näin vaikka kumpaakaan ei käsketä taisteluun.

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Ensinnäkin, teit raiskauksesta vain naisia koskeva ilmiö. Tosi asiassa koskee miesvankeja yhtä paljon.

Viittaus raiskauksiin ei joka tapauksessa todista väite, että sodista kärsivät eniten lapset ja naiset.

Kent Westerinen

Kaikilla saa olla mielipiteitä, huonojakin. Yksikään presidentti ei ole vahingoittanut suomen puolustuskykyä niin paljon kuin Halonen.

Olavi Nissinen

Onneksi Tarja-rouva ei ole enää Suomen johtaja.

Toimituksen poiminnat