Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Uusi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala herättää tunteita

Vastavalitun Vuokko Piekkalan haastattelu Radio Ylen ykkösaamussa nostattaa tunteita. Vuokko Piekkala on ensimmäinen julkisuuden henkilö, joka ymmärtää ansiotason ja palkkatason välisen eron. Hän ei ottanut radiohaastettelussa mitään kantaa siihen, pitääkö naisille antaa naispalkkakorotuksia.

Tässä kolme kommenttia (näitä on lehdistö täynnä):

1. Li Andersson ottaa poliittisen kannanoton:

https://www.talouselama.fi/uutiset/li-andersson-poyristyi-uuden-valtakun...

2. Valtakunnansovittelija linjaa, että nais- ja miesvaltaisten alojen palkkaerot ovat ok eikä tilannetta tulla korjaamaan hänen aikanaan. Mitä mietteitä? Ei leikkirahaa. Taistelu lastentarhanopettajien palkan puolesta Public ...  https://www.facebook.com/groups/1779379432368942/

3. Uuden valtakunnansovittelijan Vuokko Piekkalan haastattelu nosti hiukset pystyyn 5.7.2018 07:45 Elisa Cichoracki (US-blogi) Piekkala peräänkuuluttaa palkkaeroihin ratkaisuksi segregaatiota. Segregaatiohan saavutetaan vain nais- ja miesvaltaisten alojen samapalkkaisuuden kautta, ei sillä että Piekkala huutaa miehiä hakeutumaan naisvaltaisille aloille ja naisia miesvaltaisille aloille.

Kommenttini Elisalle: Hän ymmärtää 180 astetta väärin, mitä sana segregaatio tarkoittaa, eikä tietenkään voi siksi ymmärtää, mitä eroa on ansio- ja palkkatasolla.

Oma kommenttini koko touhuun: Olemme viimein saaneet edes yhden virkamiehen, joka ymmärtää ansio- ja palkkatason välisen eron.

Miesten ansiotaso on 20 % korkeampi kuin naisten, se on faktaa, jolla on täysin ymmärrettävät taustat.

MUTTA naisten palkkataso on 20 % korkeampi kuin miesten, kun teemme sen tasa-arvoisesti, siten kuin EU, YK ja ILO ovat sen määritelleet. Mutta Suomessa siihen tulee 5 % lisää siitä, että feministinen talouspolitiikka sanoo, että miesten korkeampi verotus on myös tasa-arvopolitiikkaa. Joten naisen euro verrattaessa miehiin on 125 senttiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Oliko sovittelija oikealla tiellä kertoessaan korotuslinjastaan?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Eikös se ole niin, että korotuslinja syntyy työmarkkinajärjestöjen neuvottelujen tuloksena. Sovittelija kertoo miten hän soveltaa tätä tulosta sovittelutyössään, joten kyllä sovittelija on oikealla tiellä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei...asia ei ole noin,vaikka ehkä toivoisit asian olevan niin.

Sovittelijalla ei ole mitään sanomista minkään alojen korotusvaatimuksiin yhtenäisesti,koska niitä jokaista alaa pitäisi kohdella erikseen.

Yhtenäisestä käsittelystä luovuttiin työnantajien toivomuksesta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #3

Luitkohan sinä nyt mitä minä kirjoitin vai jotakin aivan muuta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #4

Luin mitä kirjoitit,mutta et ilmeisesti ymmärtänyt mitä vastasin.

Eli:

Ei ole olemassa mitää linjaa korotuksille.

Ymmärrätkö nyt?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #5

Ilmeisesti et sitten ymmärtänyt lukemaasi.
Siinä sanottiin:
1) Työmarkkinajärjestöt sopivat keskenään palkoista
2) Sovittelija kertoo minkälaista sovittelulinjaa aikoo soveltaa silloin, kun kohta 1 ei onnistu
Rautalankaa tänne ei voi tuoda, joten osaltani tämä asia on loppuun käsitelty.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #6

Eli työnantajat julkisesti luopui keskitetyistä palkkratkaisuista ja siirsi näin ollen itsensä neuvottelupaikalta pois,mutta asia ei haittaa,koska sovittelija kuitenkin toteuttaa keskitettyä palkkaratkaisua.

Elisa Cichoracki

Oletkohan Pauli kuunnellut Piekkalan Ykkösaamun haastattelua lainkaan. Piekkalalta kysyttiin nimenomaan miesten ja naisten välisestä palkkaerosta ja totesi siihen lääkkeeksi segregaation purun, naiset hakeutuisivat miesvaltaisille ja miehet naisvaltaisille aloille. Kysyin blogissani miten saa miehet hakeutumaan naisvaltaisille aloille, jollei naisvaltaisten alojen palkkoja koroteta. Ei mitenkään! Ethän vääristele täällä asioita. Ja kun esität täällä näkemyksiäsi niin toivoisi, että perustelisit ne edes jollakin tavalla. Yllä esittämäsi ovat kaikki vain heittoja vailla mitään tarttumispintaa.

Elisa Cichoracki

Oletkohan Pauli kuunnellut Piekkalan Ykkösaamun haastattelua lainkaan. Piekkalalta kysyttiin nimenomaan miesten ja naisten välisestä palkkaerosta ja totesi siihen lääkkeeksi segregaation purun, naiset hakeutuisivat miesvaltaisille ja miehet naisvaltaisille aloille. Kysyin blogissani miten saa miehet hakeutumaan naisvaltaisille aloille, jollei naisvaltaisten alojen palkkoja koroteta. Ei mitenkään! Ethän vääristele täällä asioita. Ja kun esität täällä näkemyksiäsi niin toivoisi, että perustelisit ne edes jollakin tavalla. Yllä esittämäsi ovat kaikki vain heittoja vailla mitään tarttumispintaa.

Linkki haastatteluun https://areena.yle.fi/1-4432927 ja ajassa 31:18 haastattelijan kysymys ja Piekkalan vastaus

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kai olet jo ymmärtänyt, että heidän palkkansa on jo parempi. Eri syistä johtuen ansiot ovat pienemmät. Esim vähäisempi työtuntien määrä.

Voisit lppettaa väärien tietojen levittämisen.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Sanot: "Segregaatiohan saavutetaan vain nais- ja miesvaltaisten alojen samapalkkaisuuden kautta, ei sillä että Piekkala huutaa miehiä hakeutumaan naisvaltaisille aloille ja naisia miesvaltaisille aloille."

Mies- ja naisvalytaisilla aloilla on jo keskimäärin sama tuntipalkka, joillain naivaltaisilla aloilla jopa korkeampi. Sinun kannanottosi vaatii, että kaikilla aloilla maksetaan samaa palkkaa riippumatta esim tehdyistä työtunneista tai raskaan, vaarallisen, likaisen ja yötyölisistä. Et myöskään hyväksy tuottavuuden palkitsemista palkassa.

Otan yhden esimerkin: Feministien yksi valeväittämä on, että sairaanhoitajat ovat palkkakuopassa insinööreihin verrattuna. Näin ei kuitenkaan tasa-arvoisen laskelman mukaan ole, vaan sairaanhoitajien palkkataso on noin 20 % korkeampi kuin insinöörien.
Tarkemmin täällä: https://issuu.com/staatus/docs/tasa-arvosanomat-20...

Naiset valitsevat paremmilla koulutodistuksillaan parhaat ammatit päältä. Kuitenkaan miesten ja naisten älykkyydessä ei keskimäärin ole isoa eroa. Esimerkiksi sairaanhoitajaksi valituilla on korkeampi keskiarvo kuin tekniikan korkeakoulutukseen valituilla. Pidätkö sinä sairaanhoitajiksi haluavia tyhminä? Siitä se segregaatio tulee, kun naiset valitsevat parhaiten palkatut ammatit ja miehille jää huonosti palkatut raskaat, vaaralliset, likaiset, ulko- ja yötyöt sekä ne työt, joissa tehdään työtä kelloa katsomatta ilman tuntiperustaisia ylityökorvauksia. Noin kolmasosalla (liki kaikki miehiä) ylemmistä toimihenkilöistä ylityökorvaus kuuluu kiinteään kuukaisipalkkaan eikä erillisiä korvauksia makseta. Tämä on hyvä esimerkki ansio- ja palkkatason erosta.

Professori, Työterveyslaitoksen tutkija, Kaisa Kauppinen kertoo EU:lle tekemässään työtapaturmia koskevassa tutkimuksessa, että Suomessa miesten työtunnit ovat lähes kolmanneksen suuremmat kuin naisten. Ja tästä osa-aikatyö selittää vain noin 5 %-yksikköä.

En tiedä mahdatko osta erottaa ansiotason ja palkkatason toisistaan. Minä puhun palkkatason erosta, en ansiotason erosta.

Sorry hieman sekava ulostulo. Kirjoitan tätä katsomalla samalla Ruotsi-Englanti -ottelua, jossa Englanti johtaa 2-0.

Risto Koivula

Työmarkkinamekanismi nosta aina vaan tyhmempiä ja tyhmempiä johtajia, jotkak saavat itse SAK:kin näyttänään lopulta "miljoonalta pöntöltä"...

https://www.tiede.fi/comment/2489352#comment-2489352

Kuka muistaa tunnuksen "Irti tulolpolitiikasta!"

Nyton menty jo "PAPOon, ja kaikkein paihimpien ennusteiden TIPOonkin!!!!

https://www.tiede.fi/keskustelu/22652/ketju/halose...

" Halosen linjalla: TUPOsta PAPOon (ja TIPOon)... "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset