Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Feministi valehtelee - nyt Hesarissa

Sunnuntain 8.4.2018 Hesarissa feministi Kaari Utrio sai kolme sivua palstatilaa. Kirjoituksessa sanotaan mm näin: Palkoissakin on edelleen isot erot. Vaikka samasta työstä maksettaisiinkin samaa palkkaa, naisten tulot jäävät pieniksi, koska naisvaltaisilla aloilla maksetaan vähemmän. Utrion mukaan tyttöjen kannustaminen ei riitä. Tämä on paljon syvempi kysymys. Jos ihminen haluaa hoitaa mieluummin toista ihmistä kuin konetta niin onhan se nyt kumma, että pitää siirtyä konehommiin, jos haluaa kunnon palkkaa. Voi mennä pitkään ennen kuin sairaanhoitajalle aletaan maksaa yhtä paljon kuin insinöörille...

Tyypillinen feministi, joka ei ymmärrä palkkatason ja ansiotason eroa. Mikään tutkimus ei osoita, että naisvaltaisilla aloilla on alempi palkkataso kuin miesvaltaisilla. Koko kansantalouden tasolla miehet ja naiset saavat keskimäärin samaa tuntipalkkaa. Sen todistivat monen muun tutkimuksen ohella myös tamperelaiset tutkijat Satu Ojala, Pasi Pyöriä, Hanna-Mari Ikonen ja Tuija Koivunen kirjassa "Työelämän myytit ja todellisuus", toim. Pasi Pyöriä. He saivat tulokseksi, että naisten tuntipalkka on noin 99 % miehen tuntipalkasta. Mutta heillä oli mukana myös tulot tuntiperustaisesti maksetuista ylitöistä. Kun poistetaan nämä ylityöt, naisen euro nousee hieman yli 100 prosentin.

Menee varmasti kauan, ennen kuin sairaanhoitajat saavat samat kuukausiansiot kuin insinöörit. Nythän he saavat jo noin 20 % enemmän tuntipalkkaa kuin insinöörit. Enkä usko sairaanhoitajien alkavan koskaan tehdä samoja vuosityötunteja kuin mitä insinöörit tekevät vuodessa, joten ansiot pysyvät pieninä. Tarkempi palkkavertailu löytyy Tasa-arvosanomista numero 1/2017.
Osoite on : www.issuu.com/staatus

Utrio käyttää naisen logiikkaa, niin kuin muutkin feministit. Utrio pelkää, että naisia syytetään valehtelusta. Ei naisia syytetä valehtelusta, vaan feministejä ja se on eri asia. Ei se ole naisten vika, jos feministit valehtelevat. Kaikki naiset eivät ole feministejä eikä kukaan järkevästi ajatteleva mies.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jos ihminen haluaa hoitaa mieluummin polkupyöriä kuin tehdaskonetta niin onhan se nyt kumma, että pitää siirtyä konehommiin, jos haluaa
kunnon palkkaa!

-Feministin logiikka!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jonkun on sanottava suoraan. (Huom. oraakkelimainen toteamus, en kerro tarkoitanko sinua vai Utriota ...)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Kuikan tavoin jätän sanomatta kummat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset