Tanskalainen miesasiamies haudattiin eilen

Tanskan prinssi Henrik haudattiin eilen. Hän oli kieltänyt hautaamasta itseään kuninkaallisten hautausmaahan eli Roskilden tuomiokirkkoon, jonne hänen puolisonsa haudataan sitten joskus. Näin tätä avioparia ei haudata samaan paikkaan.

Tämä siksi, että prinssi Henrik oli miesasiamies. Hän vastusti sitä, että Tanskassa mieskuninkaan puolisoa kutsutaan kuningattareksi, mutta naiskuningattaren puolisoa prinssiksi. Varsinaista epätasa-arvoa.

Suomessa on samanlainen käytäntö monessa asiassa. Suomessa miespresidentin naispuolisoa kutsutaan rouva presidentiksi, mutta jos meille tulee naispresidentti, ei hänen miespuolisoaan kutsuta herra presidentiksi. Esimerkki toisesta ammatista:  Meillä miesrovastin puoliso on ruustinna, mutta naisrovastin puoliso Antti, Mauno, Pertti jne. Ei naisrovastin puoliso saa mitään titteliä ilmaiseksi.

Suomen miesasiamiesten tulisikin palkita prinssi Henrik postuumisti.

paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu