Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

SKP samilla linjoilla feministien kanssa sukupuolten palkkaerosta

SKP:n pääsihteeri Petra Packalén kirjoittaa blogissaan aiheesta naisen eurotuloerot näin:

"Naisten palkat ovat keskimäärin 83,3% miesten palkoista.

Jotkut kyseenalaistavat koko palkkaerojen olemassaolon puhumalla vain oman työpaikkansa tilanteesta. Että “kyllä meillä ainakin maksetaan samaa palkkaa kaikille sukupuoleen katsomatta”. Joten, mikäli sinulla ei ole parempaa sanottavaa aiheeseen, kuin viisastelu samasta TES:sta yhden työpaikan sisällä, niin ole hyvä ja pidä suusi kiinni."  (Onneksi minulla on!)

Ja toiseksi näin: "Eräs jokseenkin hämmentävä tapa  puolustella palkkaeroja on käyttää esimerkkinä ylitöiden tekoa. Naisten siis ilmeisesti tulisi tehdä ylitöitä samalla antaumuksella, kuin miestenkin?"

Ja vielä kolmas purkaus: "Ylitöiden ihannoinnin lisäksi myös naisvaltaisten alojen kokonaistuntimääriä käytetään lyömäaseena."

On siellä yksi viisauskin sentään mukana: "Arvokkainta ihmisen elämässä on vapaa-aika, ei työntekoon käytetty aika."

Tähän viisauteen yhdyn ja kerron Petralle, että kokoaikatyötä tekevillä palkansaajanaisilla on vuodessä yli 300 tuntia enemmän vapaa-aikaa ansiotyöstä kuin miehillä. Jos arvostamme tuota vapaa-aikaa esimerkiksi korottamalla ihmisen vapaa-ajan "laskennallista keskituntiansiota" 70 % (onkohan se Petran mielestä liian vähän, kun tuo ei ole edes keskimääräisen ylityökorotuksen suuruinen?), niin sen mukaan laskettuna naisen euro onkin noin 112 senttiä.

SKP ja feministit laulavat samoja lauluja naisen eurosta. Perustelutkin ovat samoja, mutta eivät ne ainakaan minua vakuuta. Eroa kvalitatiivisessa ja kvantitatiivisessa tuottavuudessa ei haluta mukaan palkkaerolaskelmaan, ei sitten millään ilveellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tämä pitäkää suunne kiinni on jo aika yleinen vaatimus. Tässähän alkaa toimiin tai tasa-arvo ja oikeudet menetetään.

Hauskaa seurata Uuden Suomen toimia. Mitä paksumpi palkka/tasa-arvovalhe. Sitä varmemmin ne nostetaan karuselliin. Samanlaista on uutisointi. Voimekko puhua Uudesta Suomesta valemediana?

Väinö Hirvelä

haha juu oon huomannut saman homman karusellistä. Kyllä voi olla ideologi sokea itselleen mieluisista asioista. XD Joo toi hiljaa vaatiminen on kova kun omat argumentit on kovin heikot!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Työmarkkinatuella elävän työttömän euro on vain noin 20 senttiä, ministerin euro on noin viisi euroa ja pienyrittäjällä se voi olla kaikkea nollan ja sadan välillä - ajoittain.

Kyllä on tasa-arvossa vielä tekemistä. Lisäksi olen varma, että sinisilmäisten tulot ovat Suomessa nykyään korkeammat kuin ruskeasilmäisten.

Tuossa feministien slouganissa 80 sentin eurosta on se omituinen piirre, että kun kiistattomiin faktoihin vedotaan koskien työaikaa, työtehtäviä, urakkasaavutuksia y.m y.m., niin sitten esiin heitetään "tutkimuksia", jotka todistavat, että "selittämättömnäksi" palkkaeroksi jää vielä 6%. Jos asia olisi noin, niin miksei sitten rehellisesti puhuttaisi 94 sentin eurosta jo heti kättelyssä? Eikös tämä jo todista, ettei heillä ole puhtaita jauhoja pussissa?

Käyttäjän KeijjoAhlqvist kuva
Keijjo Ahlqvist

"kokoaikatyötä tekevillä palkansaajanaisilla on vuodessä yli 300 tuntia enemmän vapaa-aikaa ansiotyöstä kuin miehillä"

Eipä taida olla.

Eikö olisi aika hetki katsoa mistä tuossa "naisen euro"-vertauksessa oikeasti on kysymys?

Eikö olisi syytä katsoa, mitä nainen tekee vapaa-aikanaan: hoitaa sinua ja sinun lapsiasi? Kokee koko lapsiatuottavan sukupuolensa koko painon. Tienaa ehkä toisesta työstä ne rahat joita et viitsi maksaa lapsesi hoidosta.

Eikö olisi syytä suostua menemään naisen asemaan kokeilemaan, miltä tuntuu käyttää suuri osa voimavaroista kaltaisesi tyyppien ylimielisyyden, lähentelyn ja vähättelyn sietämiseen? Siitä voisit maksaa korvausta.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Et sitten taida tuntea STM:n verkkosivuiltakin löytyvää tutkimusta, jonka mukaan parisuhteessa elävä mies tekee viikossa yli 8 tuntia enemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kuin hänen naispuolinen kumppaninsa.

Se tekee vuodessa yli 400 tuntia, eli enemmän kuin kaikkien miesten osuus. Enkä minä naisia vähättele, paljon tekevät työtä hekin. Mutta tilastot paljastavat totuuden: Naisten työnteko kotityötkin huomioiden on vähäisempää perheen hyväksi kuin parisuhteessa asuvien miesten. Syyt tähän olisi tutkittava, mutta tasa-arvoisesti.

Miksi vähättelet miesten osuutta? Oletko feministitutkijoiden aivopesemä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset