Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Mihin naiset käyttävät aikaansa miehiin verrattuna?

https://www.nainen.com/nuoret-naiset-kuluttavat-10-tuntia-paivassa-kanny...

Woman using mobile phone  -   Nuoret naiset kuluttavat 10 tuntia päivässä kännykän räpläämiseen
Miia
12.12.2017
Digi, Jutut, Teknologia, Viihde

Naiset käyttävät tutkimuksen mukaan enemmän aikaa puhelinten parissa kuin miehet.

Baylorin yliopistossa Teksasissa tehdyn tutkimuksen mukaan nuoret naiset viettävät enemmän aikaa päivässä puhelintensa parissa kuin miehet. College-opiskelijoiden avulla tehdystä tutkimuksesta selvisi Metron mukaan se, että naisopiskelijat käyttävät peräti kymmenen tuntia päivästä puhelimiinsa.

Miehet taas käyttivät keskimäärin kahdeksan tuntia puhelintensa parissa. Metron mukaan kumpikin sukupuoli myönsi, että eniten aikaa vie tekstailu.

“Kun puhelinten ominaisuudet lisääntyvät, addiktiot ovat yhä enemmän realistisempi mahdollisuus”, tutkija James Roberts sanoi Metron mukaan.

Tutkimukseen osallistui 164 opiskelijaa, jotka vastasivat nettikyselyyn. Kaikki osallistujat olivat amerikkalaisia, mutta nykynuorison osalta tuntimäärät tuskin eroaisivat suuresti suomalaisten keskuudessa.

Lähde: Metro

http://metro.co.uk/2014/08/31/study-reveals-women-at-college-spend-10-ho...

_______________________________________

Kun on osoitettu useammankin tutkimuksen tuloksena, että naisten vuostyötunnit ovat vain noin 80 % miesten vastaavista, olenkin ihmetellyt, mihin ne naiset käyttävät sen lopun aikansa.

Nyt isoin osa siitä selvisi.

Ei tämä ihan koko totuus liene. Suomessa parisuhteessa elävät naiset tekevät yli tunnin vuorokaudessa vähemmän yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä kuin heidän kumppaninsa (tutkimus löytyy STM:n sivuilta).

Eli eroa on alle tunti verrattuna tähän tutkimukseen.

Olisi hyvä tutkia, mihin se loppuaika kuluu, vai mitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Se loppuaika, mitä työstä ja kännykän räpläämisestä jää, kuluu meikkaamiseen.

Väinö Hirvelä

No ensinnäkin kyseessä oli college opiskelijat ei työssäkäyvät! en usko että kysely on vertailukelpoinen jos sitä vertaa ensinnäkin eri man väestöön mutta sitten myös hyvin erilaisessa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin. Mielestäni sun ptäisi joku peruste löytää miksi tämä tulos on yleistettävä näin radikaalisti erilaiseen ryhmään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset