Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Valinta kolmen demarinaisen välillä

Demareilla on ainakin kolme naista presidenttiehdokasehdokkaina, tässä aakkosjärjestyksessä, niin kuin tieteessä on tapana: Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Näin tasa-arvoaktivistina arvioin heitä siten, että kuvittelen, ettei muita ehdokkaita ole olemassa. Näinhän se on usein sosialismissa.

Googlasin hieman. Toivon, että oikaisette, jos olette eri mieltä.

Maarit Feldt-Ranta sanoo: "Saan oman inspiraationi arvopohjastamme tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja solidaarisuudesta." Oli vaikeaa löytää hänen ajatuksiaan palkkatasa-arvosta ja sukupuolten palkkaerosta, joten tyydyn ajattelemaan, että hän puhuu tasa-arvosta sekä mies- että naisnäkökulmasta.

Tuula Haatainen ei tunne "EU:n Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan" suositusta palkkaeron laskennasta, jonka EU-parlamentti hyväksyi päätöslauselmassaan 2008/2012(INI). Kaikki Suomen mepit (myös sosiaalidemokraattiset hyväksyivät sen), vaan sönkkää sitä vastaan osoitteessa: http://tuulahaatainen.fi/naisten-palkkapaiva/

Sirpa Paatero http://sirpapaatero.net/hyvaa-kansainvalista-naistenpaivaa/ Tällä sivustolla hän sanoo mm. näin: "Miesten ja naisten palkkaero ei ole Suomessa kaventunut 2000-luvulla juuri ollenkaan. Samaan aikaan monessa muussa maassa on kurottu palkkaeroja nopeasti kapeammiksi. Suomessa miesten ja naisten palkkaero on jopa 10 prosenttiyksikköä suurempi, kuin esimerkiksi Tanskassa ja Norjassa." Eli Sirpa Paatero ei ymmärrä sukupuolten palkkaerosta ja sen tasa-arvoisesta laskennasta enempää kuin porsas Pohjantähdestä, erästä kouluni matematiikan opettajaa siteeraten.

JOS, siis todellakin jos, minun olisi äänestettävä vain näiden kolmen SDP:n ehdokkaan välillä, antaisin ääneni Maarit Feldt-Rannalle, tai sitten äänestäisin kirkkovenettä.

En kerro, kumpaa tekisin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Jäin kaipaamaan kvartetista Miapetra Kumpula-Natria. Todellinen demariälykkö ei ole ehdolla.

Hän on minun suosikkini demarinaisista.

Hän on ohittanut jo Liisa Jaakonsaaren. Se on paljon se.

Luulin, että sitä ei pysty ohittamaan.

Jos minulla menee joskus huonosti, niin kuuntelen heitä ja tulee ylevä olo.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Pelkästään noilla perusteilla tekisit valintasi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Noilla perusteilla? Näitkö jonkin muunkin perusteen, kuin sen ymmärtääkö palkka- ja ansio-termien eron?

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Suosittelen sitä kirkkovenettä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset