Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Kolmen prosentin miesvero Ruotsiin - vihdoin!

Vasemmistopuolueet Ruotsissa puuhasivat miesveroa jo 2004, mutta silloin se ei onnistunut. Nyt feministit ovat perustaneet oman puolueen ja asia etenee Ruotsissa niin, että 3 % miesveroa aletaan periä Ruotsissa 1.7.2017 alkaen, näin on Ruotsin punavihreä hallitus päättänyt tänään 1.4.2017, Fria Tider-nimisen lehden mukaan.

http://www.friatider.se/mansskatt-inf-rs-i-sommar

Suomessa asia on hoidettu jo aikoja sitten. Verohallinnon tilastot kertovat, että naiset ovat saaneet palkkatuloina viime vuosina noin 76 - 78 % miesten verotettavista palkkatuloista. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimus 1999 – 2000 kertoo, että naiset tekevät noin 79 - 80 % miesten tekemistä vuosityötunneista. Eri vuosien tilastot kertovat myös, että sekä ansioiden että työtuntien suhde muuttuu erittäin hitaasti. Kun poistamme luvuista ylityökorvaukset, joita miehet saavat yli kaksi kertaa naisia enemmän, tehdyillä työtunneilla korjattu keskituntipalkka on miehillä ja naisilla suunnilleen sama.

Mies ja nainen saavat samaa tuntipalkkaa, mutta mies maksaa samasta tuntipalkasta veroa noin 4-5 % naista enemmän, siinä se Suomen miesvero on. Se on paljon suurempi kuin Ruotsiin kaavailtu miesvero, mutta eivätköhän  Ruotsin feministit nosta sitä heti, kun saavat enemmistön Ruotsin valtiopäiville.

Kokonaisveroastetta tarkasteltaessa Suomen miesvero on paljon tuota 4-5 prosenttia suurempi. Tilastokeskus on aikoinaan laskenut miesten ja naisten elinkustannusindeksin erikseen. Miehiseen indeksiin laskettiin mm. autot, bensiini, moottoripyörät, olut ja viinat, tupakka jne. Ne ovat kaikki erittäin rankasti verotettuja ja vievät ison osan miehen menoista. Kokonaisuudessaan miesvero on Suomessa noin 10 % , voi olla huomattavasti ylikin. Eikä tämä ole aprillia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vuonna 2004 ehdotusta ei tehty aprillipäivänä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kesti hieman aikaa huomata, että kyseessä oli aprillipila-uutinen.

Tuo Fria Tider on myös jonkinlainen ruotsalainen äärioikeiston maahanmuuttokriittinen konservatiivinen lehti, ehkä lähellä MV-lehteä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset