Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Miehiä huijataan Suomen virallisessa palkkaerolaskennassa

Sukupuolten tasa-arvon tutkimusseuran julkilausuma Tasa-arvon päivänä 2017: (Saa kopioida ja levittää)

_______________________________________

Miehiä huijataan Suomen virallisessa palkkaerolaskennassa                    

Suomen virallinen palkkaerolaskelma tehdään Tilastokeskuksen ansiotasoindeksitilastosta. Se vertailee miesten ja naisten bruttokuukausiansioita, joista on poistettu tuntiperustaisesti maksetut ylityökorvaukset. Tuntipalkkalaisille tehdään keinotekoinen palkka kertomalla keskimääräinen bruttotuntipalkka 170:llä. Muita palkkaan vaikuttavia asioita, kuten tehtyjä työtunteja, ei oteta huomioon. Tämä ”sukupuolten palkkaero” on tasoittamaton bruttokuukausiansioista laskettu sukupuolten välinen ero ansioissa. YLE, TANE, Samapalkkaisuusohjelma ja STM:n tasa-arvoyksikkö levittävät valeuutista, että siinä on huomioitu tehdyt työtunnit.

Mitä tasoitettavaa/korjattavaa siinä on? Miten miehiä huijataan?

1. EU:n virallinen palkkaero lasketaan bruttotuntipalkkoista, ”unadjusted gender wage gap”. Suomi laskee tasoittamattomista bruttokuukausipalkoista (unadjusted gender monthly pay gap).

2. Euroopan komission oikeusasioiden pääosasto sanoo: ”Tasoittamattomat (unadjusted) palkkaerolaskelmat eivät ota huomioon sellaisia sukupuolten palkkaeroon vaikuttavia tekijöitä kuten erot koulutuksessa, työkokemuksessa, tehdyissä työtunneissa, työtehtävissä jne.”

3. YK ja ILO: ” Mikä selittää tasoittamatonta/korjaamatonta palkkaeroa?” Vastaus: Koulutustaso ja koulutusala; Työkokemus ja virkaikä; Tehdyt työtunnit; Organisaation koko ja toimiala…”

4. ILO 100 –sopimus sanoo, ettei ei-syrjiviä lisiä saa ottaa mukaan tasa-arvoiseen palkkavertailuun.

5. EU-parlamentin päätöslauselma 2008/2012(INI) ”Suositukset miesten ja naisten samapalkkaisuuden periaatteen soveltamisesta”, jonka on kehittänyt ja valmistellut EU-parlamentin Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta (FEMM), sanoo (ote kohdasta G): ”G. katsoo, ettei palkkaero perustu pelkästään bruttotuntipalkkojen eroihin, vaan että pitäisi ottaa huomioon myös yksittäiset palkat, ammatillinen osaaminen, työn organisointi, ammatillinen kokemus ja tuottavuus, joita on arvioitava ei vain määrällisesti (fyysiset läsnäolotunnit työpaikalla) vaan myös laadullisesti, sekä lyhyemmästä työajasta, lomista ja hoitovelvol-lisuuksista johtuvien poissaoloaikojen vaikutukset palkkojen jakautumismekanismeihin…

6. EU-parlamentin päätöslauselma 2011/2285(INI) ”Miehille ja naisille samasta tai samanarvoisesta työstä sama palkka” suosittelee, että komission ja jäsenvaltioiden tulee laskea: ”Sukupuolten palkkaero, jonka ei pidä kattaa ainoastaan bruttotuntipalkkaa ja jossa on eroteltava tasoittamaton ja nettona laskettava sukupuolten palkkaero.”

Teemme karkean tuntipalkkaerolaskelman, jossa on otettu huomioon kvantitatiivinen tuottavuus, eli se, että miehet tekevät noin 20 % enemmän vuosityötunteja kuin naiset: Verohallinnon tilastot kertovat, että naiset ovat saaneet palkkatuloina viime vuosina noin 76 - 78 % miesten verotettavista palkkatuloista. Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimus 1999 – 2000 kertoo, että naiset tekevät noin 79 - 80 % miesten tekemistä vuosityötunneista. Eri vuosien tilastot kertovat myös, että sekä ansioiden että työtuntien suhde muuttuu erittäin hitaasti. Kun poistamme luvuista ylityökorvaukset, joita miehet saavat yli kaksi kertaa naisia enemmän, tehdyillä työtunneilla korjattu keskituntipalkka on miehillä ja naisilla suunnilleen sama. Muita EU:n, YK:n ja ILO:n havaitsemia epäkohtia palkkaerolaskelmassa ei tässä ole huomioitu, ei myöskään naisten eläke-etuuksia (yli + 8 %) eikä asevelvollisuuden aiheuttamaa haittaa miesten elinikäisille ansioille (noin - 4 %).

Tasoittamaton/korjaamaton ero kuukausiansioissa on Suomessa noin 17 %. EU-parlamentin Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan (FEMM) suositusten mukaisesti kvantitatiivisella tuottavuudella korjattu sukupuolten välinen palkkaero on nolla (0).

Suomen miehet. Teillä on oikeus vaatia tasa-arvoa palkkaerolaskelmiin. Tehkää se!

kotisivut:    www.tasa-arvo.com            sähköposti:    staatusfi@gmail.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Äänekäs kusetus menee läpi kun 99% ei sitä tarkista.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suomessa on maan tapa valehdella ja venkoilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mihinkähän tilastollisia laskelmia ylipäätään tarvitaan.

Eikös se riitä, että lakiin on kirjoitettu periaate sama palkka samasta työstä? Jos lakia jollain työpaikalla rikotaan, niin asian voi ottaa esille oikeusteitse. Sellaisia oikeuskeissejä ei taida juurikaan olla referensseinä.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Samalla työpaikalla vastaavantasoisesta työstä on maksettava samaa palkkaa tasa-arvolain mukaan. Työn ei siis tarvitse olla samaa työtä. Jos he tekevät samaa työtä eri työehtosopimuksen piirissä, voi maksaa eri palkkaa. Jos työvoimaan saatavuus on niukkaa, voi maksaa tulijalle isompaa palkkaa kuin vanhoille työntekijöille. Muitakin poikkeussääntöjä on.
Tasa-arvoasiamiehelle tulee vuosittain joitakin selvityspyyntöjä, joista pieni osa johtaa toimenpiteisiin. Häveliäästi tasa-arvovaltuutettu ei kerro valittajien sukupuolta, joten emme tiedä, onko väärää palkkaa maksettu miehelle vai naiselle.

Eli työpaikoilla on palkkatasa-arvo. Koko maan palkkaerolaskelma on naurettavaa tasa-arvoihmisten manipuloimaa puuhastelua vakavalla asialla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei tarvita muuta kuin se että käydään kysymässä eripaikaikoista, Maksatteko erisuuruisen tuntipalkan naisille kuin miehille sukupuolen takia?

Sitten kun lähdetään ottamaan tilastoista kaikki muut huomioon, hommasta tulee niin sotkuinen ja mahdoton ettei sitä yksinkertaisesta voida tutkia...

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Presidentti Niinistö ilmoitti, ettei hänkään ymmärrä, miten palkkaero on laskettu. Ja kertoi, ettei tunne tutkimuksia. Eihän Suomessa ole tehty yhtään tasa-arvoista palkkaerotutkimusta, sillä naisjärjestöt ja feministiset tutkijat pystyvät estämään sen. Feministeillä on hegemonia tasa-arvon määritelmissä ja tutkimuksissa Suomessa. Totuuden etsiminen ei ole heillä tarkoituksena.
________________________
Prsedenttiparin Kuopion vierailun uutisointia:

Haukio nosti puheessaan yhtenä tasa-arvokysymyksenä palkkaerot miesten ja naisten välille. Myöhemmin presidentti Niinistö sanoi, että hänen on "vaikea ymmärtää sellaista ollenkaan".

– Juristin maailmassa naisille ja miehille maksetaan samasta tehtävästä samaa palkkaa ja sama periaate on myös politiikassa.

Niinistö myönsi, ettei hän tunne tarkkaan tutkimuksia siitä, mistä palkkaero miesten ja naisten välillä koostuu.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Näimpä.. ja taitaa yliopistotkin olla aika naisjohtajia ynm. Tärkeimissä paikoissa. Joten sieltäkään ei tuktimusta saada :/ Aika patti tilanne, kun miettii.. Parasta on vain että julkisuudessa kysytään ja selitetään asiat niinkuin ne ovat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset