Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Rinne syrjii miehiä demariristeilypuheessaan

Rinne sanoi demariristeilyllä: "Olen joskus laskenut, että mies tienaa edelleen työuransa aikana yhden omakotitalon verran enemmän palkkaa kuin nainen."

Kun vertaamme miesten ja naisten tehtyjä vuosityötunteja, Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimuksen (1999-2000) mukaan miehet tekevät vuodessa 392,9 tuntia enemmän töitä kuin naiset. Tämä erotus tekee miehen työuran aikana (39 vuotta +asevelvollisuus, naiset 40 vuotta) 13 806 tuntia. Miehet tekevät vieläkin enemmän töitä, mutta niistä ei makseta palkkaa(asevelvollisuus). Kun sekä miehen että naisen keskipalkka Suomessa tehtyä työtuntia kohden laskettuna on noin 22,50 euroa, tekee tämä 310 635 euroa. Kyllä tuolla omakotitalon saa, jos ei halua sen olevan pääkaupunkiseudulla.

Rinne on oikeassa, miehet ansaitsevat elämänsä aikana omakotitalon verran naisia enemmän. Mutta tässä ei ole mitään syrjintää. Ne samat miehet tekevät elämänsä aikana 18 616 tuntia enemmän töitä kuin naiset keskimäärin. Näistä 4 800 tuntia on miehillä palkatonta pakkotyötä miessukupuolta syrjivän asevelvollisuuslain seurauksena.

Miksi Rinne syrjii miehiä unohtamalla heidän työpanoksensa perheensä hyväksi. Onhan yli 90 %:lla työtä tekevistä miehistä perhe ja tutkimusten mukaan perheettömät miehet eivät panosta työhön yhtä paljon kuin perheelliset miehet. Koska harva poikamies asuu omakotitalossa, miehet ostavat tuolla naisia suuremmalla työpanoksella sen omakotitalon perheelleen. Onko siinä Rinteen mielestä jotain väärää?

Voiko työtä tekevä mies äänestää demareita hyvällä omallatunnolla, kun SDP:n puheenjohtaja syrjii heitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Joissakin poliittisissa vaatimuksissa myös se aika, joka vietetään kotona hoitamassa lapsia, pitäisi rinnastaa työhön ainakin jyvitettynä teoreettisesti kahdeksaksi tunniksi päivässä. Tällöin vanhempainvapaiden, vaikka ne olisivat pitkiäkin, vaikutus eläkkeisiin pitäisi olla sellainen, että ne laskettaisiin jälkikäteen mukaan ikään kuin ne olisivatkin olleet henkilön keskimääräisen työuran aikaista palkkatyötä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Onko minun tekemäni kotityö arvotonta?
Julkisilla aloill tehtiin 2014 1510h, teollisuudessa 1690h. Olisko tämä sitä rinteen tasa-arvoa. Kiky sopimuksessa piti puuttua tähän epäkohtaan ei pystytty. Mutta vaimolle tuli 6 minuuttia päivässä. Meille kolme kokonaista työpäivää. Mielestäni epätasa-arvo kasvoi jälleen. Eikä julkinen tuottavuus parantunut lainkaan. 6 minuuttia menee kun käy kerran vessassa. Tämä on mielestäni täysin haistapaskayhteiskunta.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Jos luet STM:n rahoittamaa tutkimusta (Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksiä 2006:7 Piekkola H. ja O.-P. Ruuskanen Työtä eri elämänvaiheissa ja ajankäyttö Äidit ja ikääntyvät SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ ELINKEINOELÄMÄN TUTKIMUSLAITOS Helsinki 2006), niin siitä selviää, että parisuhteessa elävät miehet tekevät yhteenlaskettua ansio- ja kotityötä viikossa yli 8 tuntia enemmän kuin heidän kumppaninsa.

"Pitäisi rinnastaa työhön ainakin jyvitettynä teoreettisesti kahdeksaksi tunniksi päivässä." Onko joku muu kuin feministinen tutkimus, joka tukee väitteitäsi?

Seppo Hildén

"Olen joskus laskenut, että mies tienaa edelleen työuransa aikana yhden omakotitalon verran enemmän palkkaa kuin nainen."

Heh, no hyvä että tienaa, sillä avioerossa yhteisestä asunnosta joutuu lähtemään yleensä mies. Kyllä siinä ylimääräiselle asunnolle on pikku pieni pakkokin painaa miehen niitä töitä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun kumartaa yhteen suuntaan, niin pyllistää toiseen. Ja Rinne on ehtinyt pyllistää vähän kaikkiin suuntiin. Johtopäätökset tehköön jokainen itse. Se on tässä tapauksessa varsin helppoa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Liekö Rinteen viestin ydin nyt tuo omakotitalon hinta, ilkeämielinen voisi epäillä että tähtäimessään on vaikuttaa naisten käyttäytymiseen äänestskopissa.

Käyttäjän JaniLindroos kuva
Jani Lindroos

Mutta sehän olisi populismia, mitä eivät perinteiset puolueet harrasta... Vain PS, Trump, tietyt puolueet Uk:ssa, Ranskanssa ja Ruotsissa ym. Käsittämätöntä miten tämä asia menee edelleen läpi, itse en ole ainakaan koskaan kokenut mennessäni töihin, että olisi sanottu, että kun olet mies niin saat sen takia lisää palkkaa... korjatkaa toki jos käsitykseni maailmasta on väärä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset