Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Naiset päätyvät exän kanssa sänkyyn miehiä useammin - naisen logiikalla

Joskus googlaus tuo osumaksi ihmeellistä tilastotieteellistä aineistoa.

http://www.nainen.com/naiset-paatyvat-sankyyn-exan-kanssa-miehia-todenna...

www.nainen.com - sivustolta putkahti tällainen väite: "Kyselyn mukaan 44 prosenttia on viettänyt hetkiä exänsä kanssa lakanoiden välissä, koska ovat halunneet palata takaisin yhteen, elää uudelleen vanhoja muistoja tai vain harrastaa seksiä. Kyselyn mukaan naiset päätyvät sänkyyn exän kanssa miehiä todennäköisemmin, sillä kyselyyn vastanneista, exän kanssa seksiä harrastaneista 54 prosenttia oli naisia."

Kun luitte tämän, syttyikö aivoissanne punainen lamppu? Jos ei - miettikääpä uudestaan.

Tässä on kysymys naisen logiikasta. Jos useammassa vastauksessa naiset ilmoittavat, että he menevät exän kanssa sänkyyn, kuin mitä löytyy miesten vastauksista, ei kysymyksessä ole fakta siitä, että naiset menevät useammin sänkyyn, vaan kyselyn kehnous.

Todellisuudessa nimittäin jos nainen menee exän kanssa sänkyyn, se exä on mies, eli hänkin on mennyt exänsä kanssa sänkyyn. Tilanne on 1 - 1. Jos mies menee exänsä kanssa sänkyyn, se exä on nainen, eli hänkin meni exänsä kanssa sänkyyn. Tilanne on taas 1 - 1.

Jos nainen/mies menee sänkyyn jonkun kanssa, joka ei ole exä, vastausta ei tilastoida osumaksi.

Aina, kun menee exänsä kanssa sänkyyn, siinä on tilanne 1 - 1. Eli miehet ja naiset menevät yhtä usein exänsä kanssa sänkyyn.

Jos tilasto osoittaa muuta, se on väärin tehty. Tavallisesti otanta on kohdistunut vääriin henkilöihin (otanta on vino) tai sitten otanta on ollut liian suppea. Yleisesti ottaen otos ei ole ollut kaikkia miehiä ja naisia edustava.

Mutta naisen logiikalla nyt voi todistaa mitä tahansa, esimerkiksi että naisen euro on 80 senttiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Juu.. Lamppu syttyi heti..

En ole kyseistä tutkimusta nähnyt enkä siis lukenut, joten mietin olisiko mahdollista että naisilla olisikin useampia ex kumppaneita kuin miehillä.

Silloin voisi teoriassa olla mahdollista että naiset menevät useammin ex kumppaninsa kanssa sänkyyn.

Tosin silloinhan taas miehiä olisi lukumääräisesti enemmän, jos esimerkiksi naisella olisi kolme ex miestä. Niin yksi nainen olisi mennyt sänkyyn kolme kertaa ex miehensä kanssa.
Kun taas sitten kolme eri miestä olisi mennyt sänkyyn ex naisensa kanssa, mutta vain yhden kerran, tosin saman naisen...

Mite tuon yt sitte tilastollisesti laskis...

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Vähän sinne päin. Ero on "on olemassa keskimäärin" ja "on olemassa" välillä.

Ero on siis kysymyksillä:

  • Oletko harjoittanut seksiä jonkun (eli yhdenkään) exän kanssa?
  • Monenko eri exän kanssa olet harjoittanut seksiä?

Ajatellaan vaikka tilannetta, jossa on 10 miestä ja 10 naista. Miehistä yksi on "hurmuri", joka kaataa kaikki 10 naista kertaalleen, jonka jälkeen naiset pariutuvat loppujen 9 miehen kanssa.

Tällöin vain yhdellä miehellä ylipäätään on ex-naisia, kun taas 9:llä miehellä ei ole lainkaan ex-naista.

Kaikilla naisilla taas on ex-mies, jonka kanssa on kiva hieroa vanhoja suoloja jatkossakin.

Tilasto tasoittuu vain, jos lasketaan seksikertojen lukumäärä. Tällöin hurmurilla on tasan yhtä paljon seksikertoja naisten kanssa (10 kpl) kuin kaikilla naisilla yhteensä (10 naista × 1 = 10 kpl). Mutta miehet ovat kovin epätasa-arvoisia...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Tuossahan ei kysytty kertojen määrää, joten "useammin" on virthetulkinta. Yhdellä henkilöllä voi olla useita exiä.

Osmo Ronkanen

Ristiriitaa ei ole. Jos yksi mies harrastaa seksiä seitsemän exänsä kanssa, se lisää joukkoon vain yhden miehen, mutta seitsemän naista.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Tarkoitatko, että kun se mies on ainoa, niin todennäköisyys, että miehet harrastavat seksiä exänsä kanssa on miehillä 7/miesten määrä ja naisilla 7/naisten määrä? Todennäköisyyshän harrastaa seksiä exänxä kanssa on kaikilla miehillä miehillä 7 kertaa ja naisilla 7 kertaa. Kun naisia on Suomessa enemmän, naisten todennäköisyys on pienempi.

Väitteessä puhuttiin todennäköisyydestä, ei miesten ja naisten määristä. "Kyselyn mukaan naiset päätyvät sänkyyn exän kanssa miehiä todennäköisemmin.." Kysely on vaillinainen, jos exien määriä ei kysytä. Silloin vastaukset kuvaavat lukumääriä, ei seksikertojen todennäköisyyttä.

Kun kysytään: "Teittekö ylitöitä viime viikolla?", saamme miesten ja naisten lukumäärät niistä, jotka tekivät ylitöitä. Saattaa olla, että useammat naiset tekivät ylitöitä kuin miehet. Mutta ylityötuntien lukumääriä kysely ei kerro. Emme siis tiedä, onko ylitöissä oleminen ajallisesti todennäköisempää naisilla kuin miehillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset