Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Naisia suosittiin eduskuntavaaleissa

Täällä Hyvinkäällä ei voitu seurata vaalitulosohjelmia televisiosta, koska Suomen hallituksen ulkomaille myymän Digitan kanavat olivat epäkunnossa. Ei näkynyt mitään tv-kanavia koko iltana. Se ei ole mikään uusi juttu, sillä kuukausi sitten meillä oli sama ongelma useita päiviä peräkkäin.

Onneksi minulla on puhelimessani nettiyhteys, joten kuuden tuuman puhelimestani pystyin seuraamaan edes jotain.

Mielestäni suurin vaalitulosongelma oli se, että taas naisia suosittiin. No, sehän ei ole mikään uutinen, vai kuinka?

Ehdokkaista oli naisia alle 40 %, mutta valituista yli 40 %.

Jos nainen asettuu ehdolle, hänellä on suurempi mahdollisuus tulla valituksi kuin miesehdokkaalla. Se on sukupuolten välinen tasa-arvo-ongelma, eikö vain?

Odotan mielenkiinnolla STM:n tasa-arvoyksikön, Tasa-arvoasiain Neuvottelukunnan (TANE), tasa-arvovaltuutetun ja muiden tasa-arvoelinten, kuten minna.fi reagointia asiaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Tätä se demokratia on ja kunnioitakaamme tulosta. Toivottavasti saamme edes kohtalaisen hallituksen Kataisen-Stubbin katastrofihallituksen tilalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset