Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Miehet tulevat saamaan lisää liksaa, lupaa Antti Rinne

  • Miesten ja naisten vuosityötunnit
    Miesten ja naisten vuosityötunnit

HS 7.2.2015: Naisen euroksi 90 senttiä vaalikauden lopussa, jos SDP on seuraavassa hallituksessa, sanoo Rinne.

Kyseessä on palkkatasa-arvo. Turun yliopiston oikeusvertailun ja yleisen oikeustieteen professori Kevät Nousiainen kertoi Samapalkkafoorumilla, kuinka epätasa-arvoisia ovat nuo Tilastokeskuksen tuottamat palkkavertailut, joita Rinnekin käyttää. Rinne valtiovarainministerinä on Tilastokeskuksen "ylipäällikkö", sillä Tilastokeskus on Valtiovarainministeriön alainen virasto.

Nousiaisen huomautukset:

1. Lissabonin sopimuksen artiklan 157 mukaan tehdyt työtunnit tulee huomioida tehtäessä palkkaerolaskelmaa. (Muuten Nousiaiselle tiedoksi: Sama vaatimus on tarkennettuna EU-parlamentin päätöslauselmassa 2008/2012(INI) kohdassa G.)

2. EU-tuomioistuimen käytännön mukaan eläkkeet tulee huomioida palkkavertailussa.

3. EU-tuomioistuimen mukaan ILO 100 -sopimuksessakin mainitut ei-syrjivät palkanlisät tulee poistaa palkkavertailuista.

Jospa Rinne pistäisi sen viraston, josta vastaa, tekemään vihdoin tasa-arvoisen palkkavertailun Suomea velvoittavien kansainvälisten säännösten mukaan (ILO, EU-oikeus, EU-parlamentti ja EU-peruskirja eli ns. Lissabonin sopimus). Jos SDP on seuraavassa hallituksessa, lupaako Rinne tehdä niin kuin tulos sanoo?

Kun nykyään miesten ja naisten palkkataso on sama, lupaako Rinne todella nostaa miesten palkkoja niin, että naisen euroksi tulee 90 senttiä????

Hopi, Hopi, Rinne! Kun vielä olet tilastokeskuksen "ylipäällikkö", pistä hösseliksi, niin saamme tietää totuuden palkkaerosta. Jos et pistä hösseliksi, se merkitsee, että et halua tietää totuutta, mutta sehän on tyypillistä pölhöpopulistipoliitikolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Olet varmaan aivan oikeassa.

Muutenkin olen sitä mieltä, että jos asia Rinteen sanomassa muodossa olisi, niin tässä tilanteessa asialle ei olisi varaa mitään tehdä.
Vaimo on työmaalla jossa on miehiä ja naisia (sairaala) ja ainakin hänen työyhteisössään miehillä ja naisilla on samasta työstä sama palkka

Niinkin on, että asian vaaliteemaksi ottamalla ei Suomeen yhtään uutta työpaikkaa tulisi. Ne työpaikat paljon tärkeämpiä olisivat, kuin tuohon asiaan vaalitaistelussa panostaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset