Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Miehiin kohdistuvan väkivallan hinta EU:ssa on 921 785 664 000 euroa

Antikaisen blogin mukaan naisiin kohdistuvan väkivallan hinta EU:ssa on 225 837 418 768 euroa vuodessa. Tuo on siis liki 226 miljardia. (tarkasti sanoen vain 162 581 232 euroa alle).

Yle kertoo Suomesta näin : "Vuonna 2008 perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen kohteeksi joutui 116 miestä ja 111 naista. Nämä ovat poliisin tietoon tulleita tapauksia." Lapsia oli 8. Lasten sukupuolta ei uutisessa ilmoitettu.

Minna.fi kertoo: "Kuolemansyytilaston mukaan vuonna 2009 kuoli väkivallan seurauksena 110 henkilöä. Heistä 27 oli naisia." Eli naisia oli 24,5 %.

Jos oletamme ja miksi emme olettaisi, että muu väkivalta jakautuu samoin kuin väkivaltaiset kuolemat Suomessa, niin EU:ssa miehiin kohdistuvan väkivallan hinta on 921 785 664 000 (pyöristettynä, tuosta nelosesta ei voi olla ihan varma, voi olla kolmonenkin tai vitonen!!!).

Kun EU:n budejetti on noin 150 miljardia,  EU:ssa naisiin ja miehiin kohdistuvan väkivallan hinta on yli 7,5-kertainen EU:n budjettiin verrattuna. Jokainen jästipääkin ymmärtää, että EU:n on pistettävä koko budjetti likoon asian korjaamiseksi. Ja tietysti vähät varat pitää kohdistaa kustannustehokkaasti, ensin miehiin, sehän on selvää

Mutta koska miehiin ei EU satsaa killinkiäkään, naistenkaan kokemaan väkivaltaan ei kehdata puuttua.

Turhaa porua siis koko väkivalta-asia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pääasiallisesti miesten harjoittamasta väkivallasta muodostuu yllättävän kallista, totta.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

YLE: "Vuonna 2008 perheessä törkeän pahoinpitelyn tai henkirikoksen yrityksen kohteeksi joutui 116 miestä ja 111 naista."

olen eri mieltä, että nuo perheväkivallan uhriksi joutuneet miehet olisivat pääasiallisesti homoperheistä.

Poliisin tietoon tullut väkivalta on pääasiassa humalaisten miesten aiheuttamaa. Mutta haluaako EU puuttua siihen? Ei, koska kaikki miesten ongelmat ovat miesten itsensä aiheuttamia, eivät yhteiskunnan. Kaikki naisten ongelmat ovat patriarkaatin aiheuttamaa, sehän on selvää.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tämä on ennenkin käyty läpi. mutta toistettakoon nyt uudelleen, että perheväkivaltaa on kaikki saman ruokakunnan sisäinen väkivalta sekä muu lähipiirin (sukulaisten) välinen väkivalta. Perheväkivalta on siis huomattavasti laajempi käsite kuin parisuhdeväkivalta.

Kyllä EU kuten Suomikin panostaa väkivallan vähentämiseen yleisessä rikoksentorjunnassa ja alkoholista aiheutuneita haittoja pyritään vähentämään sadoilla miljoonilla euroilla vuosittain, väkivaltaisille miehille tarkoitettuihin Lyömättömiin Linjoihin on tulijoita tuhansin ...

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen Vastaus kommenttiin #4

Et ole tainnnut sitten lukea sitä tutkimusta. Siinä sanotaan näin:

"Nainen syyllistyy sen sijaan puolisonsa törkeään pahoinpitelyyn tai henkirikoksen yritykseen vähintään yhtä usein kuin mies. Tilastokeskuksen mukaan mies on uhrina jopa hieman useammin kuin nainen, vaikka luvut ovatkin lähellä toisiaan."

Ei tässä puhuta mistään veljenpojan kummin kaimasta. Ei edes homopuolisosta, vaan "NAINEN SYYLLISTYY PUOLISONSA PAHOINPITELYYN VÄHINTÄÄN YHTÄ USEIN KUIN MIES".

Jyrki Paldán

Pauli huomauttikin jo että taidat yliarvioida homoperheiden määrän melko radikaalisti. Lisätään vielä kysymykseksi että miten tuo väkivallan tekijän sukupuoli vaikuttaa sen enempää uhrin kärsimykseen kuin aiheutuneisiin kustannuksiinkaan?

Perheväkivaltaa täytyy tarkastella kokonaisuutena ilman turhaa sukupuolierottelua ja kummankin sukupuolen uhreja täytyy auttaa tasapuolisesti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perheväkivaltaa on mm. se, kun aikuinen kotoaan muuttanut poika kiristää eläkeläisisältään rahaa viinaan väkivallalla uhaten. Parisuhdeväkivalta, johon viittaat kommentissasi, on ainoastaan osa perhe- tai läheissuhdeväkivallasta ...

Sinänsä sillä väkivallan tekijän sukupuolella ei ole merkitystä uhrille tai yhteiskunnalle aiheutuneiden kustannusten kannalta - väkivallan tekijöistä suurin osa on silti miehiä ja erityisesti sukupuoleen perustuvassa väkivallasssa (gender based violence).

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #5

Osaatko Antikainen tilastomiehenä sanoa, että ovatko eläkeläisvanhempiaan kiristävät kotoa muuttaneet pojat vai lapsiaan hakkaavat äidit yleisempiä perheväkivaltaan syyllistyjiä?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Aikuiset miehet johtavat perheväkivaltaankin syyllistyneiden tilastoa, valitettavasti.

Väkivallan vähentämisessä fokuksen pitäisikin siirtyä miesten ja etenkin poikien väkivaltakulttuurien murtamiseen ja maskuliinisuuden moninaisten ideaalien vahvistamiseen esimerkiksi Miehen työ -palkitun Poikien Talon projektien tapaan :

http://poikientalo.fi/

Väkivallan vähentäminen ei silti ole pelkästään miesten vastuulla tai väkivalta itsessään vain miesten syytä, eettinen imperatiivi muutokseen on silti miehille asetettava...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsissa laskettiin paljonko alkoholin käyttö aiheuttaa kustannuksia, ja kun tarpeeksi kaikkia haittojen kustannuksia summailtiin yhteen, niin saatiin taas miljardiluokan luku.

Tähän kuitenkin yksi taloustomittaja huomautti, että miten alkoholin aiheuttamat kustannukset voivat olla suurempi, kuin Ruotsin bruttokansantuote?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Nämä naisiin kohdistuvan väkivallan, miehiin kohdistuvan väkivallan ja alkoholin aiheuttamien kustannusten laskelmat ovat erinomaisia esimerkkejä pseudotieteestä. Jos oikein ymmärsin, Pauli ja Mikko esittivät esimerkkinsä havainnolistaakseen kuinka absurdi tuo naisiin kohdistuvan väkivallan kustannuksia kuvaileva raportti on. Viesti ei vain tainnut oikein mennä perille ainakaan siihen osoitteeseen, johon se ymmärtääkseni oli tarkoitettu.

Toimituksen poiminnat