Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Kirsi Heikel huijaa YLE:n A-talk-ohjelmassa "Lasikatto", esitetty 20.11.2014

  • Miesten ja naisten tehdyt työtunnit ja ansiot v. 2000
    Miesten ja naisten tehdyt työtunnit ja ansiot v. 2000

Lasikatto-ohjelmassa torstain A-talkissa (voi katsoa areenasta) YLE:n toimittaja Kirsi Heikel sanoi: "Jos nainen saa euron, mies saa euro kaksikymmentä senttiä. Ja kaikki te hyvät katsojat, jotka sanotte ja olette meillekin kommentoineet tätä asiaa tänä päivänä, että tämä johtuu siitä, että miehet tekevät enemmän töitä, niin minulla on teille huonoja uutisia. Niin tästä luvusta on tosiaan siivottu kaikki nämä työtunnit. Eli määrät eivät tässä vaikuta, vaan näin se on."

areena.yle.fi/tv/2226508 , aika noin 36.30

Törkeää huijaamista, sillä Kirsi Heikel ei pysty osoittamaan yhtään tilastoa tai tutkimusta, jossa olisi palkkavertailussa otettu huomioon miesten ja naisten tehdyt työtunnit ja saatu lopputulos, että mies saa 20 % enemmän palkkaa.

Ja kuka on muka siivonnut työtunnit? Ei kukaan, sillä se on mahdottomuus, jos käyttää Tilastokeskuksen palkka-aineistoa.

Todiste 1: Kuukausipalkat maksetaan jo puolessa kuussa. Miten palkkatiedoissa muka voisi olla tehdyt kuukauden työtunnit kuukausipalkkaisilla?

Todiste 2: Työaikalain 37 § luettelee ne palkansaajat, joille ei vaadita työaikakirjanpitoa. Heitä on tässä pykälässä noin 250 000.

Todiste 3: Tilastokeskuksen työolotutkimuksen mukaan noin 29 % palkansaajista on niitä, joiden työaikaa ei seurata elektronisella tai manuaalisella seurantajärjestelmällä. Eli työnantajilla ainakaan ei ole heidän työaikatietojaan.

Todiste 4: Työelämän tutkijat Raija Julkunen, Jouko Nätti ja Timo Anttila ovat tehneet tutkimuksen, jonka tutkimusaineiston keräsi Tilastokeskus. Siinä tutkitaan keskiluokan ylitöitä ja työsopimuksia, joissa ylityöajan palkka sisältyy kiinteään kuukausipalkkaan.

Tutkimuksesta on julkaistu kirja "Aikanyrjähdys", jonka sivulla 89 kokonaistyöaika-asiasta sanotaan näin: ”Osa niistä, joiden kuuluisi saada ylityöt takaisin vapaana, eivät voi pitää niitä. Näin he käytännössä lähenevät sitä kolmasosaa (34 %), jolle ylitöitä ei korvata erikseen.” Ansiotasoindeksitilastossa ja Palkkarakennetilastossa on siten noin 220 000 palkansaajaa, joilla on kokonaistyöaika, jossa kuukauden ylityökorvaukset sisältyvät kiinteään kuukausipalkkaan ja joiden työtunteja ei seurata Työaikalain 37 §:n nojalla.

Feministitoimittajan valehtelu on feministejäkin loukkaavaa, näin ainakin toivon olevan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

... puhumatakaan siitä, mitä työtunteja naiset lisäksi tekevät kotona- ukon makoillessa sohvalla.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Nyt esität mielestäni mutu-tietoa. Esitä tutkimus, jos haluat kumota väitteeni. Minun todisteeni ovat tässä:

Työministeriön teettämän tutkimuksen mukaan , tekijä (nyk.prof.) Hannu Piekkola, parisuhteessa elävien miesten yhteenlasketut ansio- ja kotityötunnit ovat viikossa noin 8,5 tuntia enemmän kuin heidän kumppaninsa. Eli parisuhteessa elävät naiset voivat vetää lonkkaa tunnin ja vartin vuorokaudessa enemmän kuin heidän avio/avomiehensä, jotka raatavat itsensä hengiltä. Miesten elinikähän on noin 6-7 vuotta lyhyempi kuin naisten. Joko feminististutkijat estävät syyn selvittämisen tai sitten se on valtiosalaisuus, mutta paljon naisia pidempien ansiotyötuntien vaikutusta miesten elinikään ei ole toistaiseksi selvitetty.

Tuomas Järvilaki

Heikel'in eduiksi on pakko laskea ketään kunnioittamattomuus.
Kuitenkin sama tyyppi tuntuu nielaisseen pahimmat vedätykset koukkuineen.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Sanot: "Kuitenkin sama tyyppi tuntuu nielaisseen pahimmat vedätykset koukkuineen."

Nyt teet Heikelistä feministinaisen stereotyypin. Vaikka hän on feministi, feministilläkin pitää olettaa olevan oma järki ja ajatuskyky. En tunne kovin tarkasti Heikeliä, mutta kaikista ihmisistä hyvää olettavana ihmisenä pidän todennäköisenä, ettei häntä kukaan vedätä vaan hän osaa ajatella asiat ihan itsenäisesti.

Pyydän sinulta anteeksi, jos olen väärässä ja osoittautuu, että Heikel onkin aivoton kana.

Tuomas Järvilaki

Heikel on kaikkea muuta kuin aivoton kana !
Koukut-syötteineen tarkoitin hänen aiempia asenteitaan kollegansa Matti Virtasen ilmastonmuutos kommentteihin (Virtanen on tietääkseni ns denialisti ihmisen osakkuuteen) en nimittäin itse ole ilmasto uskossa, joten kommenttini on tuoln vuoksi värittynyt.

Kun olisi lisää Heikelin kaltaisia !

Anteeksi pyyntöihin on aihetta minulla, hölmön heiton vuoksi.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen Vastaus kommenttiin #5

Pyydän anteeksi kommenttini jyrkkyyttä. En tunne Heikelin aikaisempaa toimittajahistoriaa ja sen vuoksi en tiedä hänen aikaisempaa käyttäytymistään. Sorry! Olen tavannut hänet vain näissä naisen euro - jutuissa ja silloin hän on osoittautunut feministitutkijoihin sokeasti uskovaksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #6

Heikel on yleensä esiintynyt edukseen, nopeaälyinen ja tuota edellä mainittua kumartamattomuutta osoittava. Voihan tämän eurojutun käsittää myös ansaksi äijäfeministille (Rinne), joka nielaisi oitis syötin. Näihin ulostuksiin tullaan jälkikäteen aina palaamaan maailman tappiin asti syystä tai toisesta. Eloranta on herrasmies eikä lähtenyt vänkäämään vaikka olisi ollut evidenssiä, Soili osoitti nyökyttyleineen ilmeisesti ikäfaktorin tai jotakin. 4 jäsen oli varsin (ei tule nimeä mieleen, nainen) oiva osoitus kiintiöiden tarpeettomuudesta ja leimakirvesominaisuudesta.
heikel kuitenkin ok, vertaa vaikkapa kakkosen nolliin Salla-Maaritiin ja Kristaan. Samoin Brysselin koneen Maija Elonheimo rautaa.

Leena Suuronen

Kirsi haastatteli Laura Huhtasaarta eikä pystynyt peittämään inhoa ja vihamielisyyttä persuja kohtaan. Samoin oli ennenkin, kun haastatteli muita persuja. Eikö ammattimaisuutta pystyy pitämään yllä, vaikka itse olisi muun puolueen kannalla?

Toimituksen poiminnat