Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Puhutaan palkoista, mutta ei tiettyjen henkilöiden kanssa!

STM:n tasa-arvoyksikkö on pistänyt liikkeelle satoja tuhansia (?) euroja maksavan kampanjan "Puhutaan palkoista". Euromäärää ei voi tietää, koska mistään valtion tasa-arvotouhusta ei löydy euromääräisiä kustannuserittelyitä.

Hassua tässä kampanjassa on, että Miesten tasa-arvo ry on yrittänyt vuosia saadakseen jonkun STM:n oman henkilön (esim. kampanjavastaava Outi Viitamaa-Tervonen) tai jonkun heidän käyttämänsä "palkka-asiantuntijan" tulemaan keskustelemaan palkoista. Tarjous on koko ajan voimassa.

Turhaan. Jopa kun YLE yritti tehdä ohjelmaa palkoista, Outi Viitamaa-Tervonen ja Tilastokeskuksen Anna-Maija Lehto kieltäytyivät tulemasta samaan tilaisuuteen kanssani.

Niinpä syntyi ohjelma, jossa keskustelijat eivät olleet samalla kertaa paikalla. Katso täältä:

http://areena.yle.fi/tv/1772118

"Puhutaan palkoista", mutta ei tietenkään kenenkään sellaisen kanssa, joka tietää niistä jotain.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Toni Selkälä

Taustalla tässä hankkeessa on käsittääkseni se, että ay-liike on varsin voimakkaasti vastustanut sitä, että työpaikoilla julkaistaisiin avoimet palkkaselvitykset, jotka olisivat sitten kaikkien työntekijöiden käytettävissä sukupuolesta riippumatta. Tällä tavalla jokainen tietäisi saako huonompaa palkkaa kuin muut samaa tai samanarvoista työtä tekevät. En ymmärrä miksi tällaista vastustetaan?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Yksityisyyden suoja, palkkakartoituksessa palkkatiedot tulevat vain työntekijöitä edustavan luottamusmiehen tietoon - sikäli kun tulevat, suurin osa työnantajista laistaa tasa-arvosuunnitelman ja palkkakartoituksen tekemisestä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Puhutaan palkasta - Viestintäalalla palkkausjärjestelmien kehittäminen oikeudenmukaisiksi on ollut jo pitkään itsestäänselvää toimivaa yritysstrategiaa :

http://www.vkl.fi/files/517/Hepaopas_netti.pdf

"" Oikeudenmukaisuus perustuu samapalkkaisuusperiaatteeseen, johon Suomikin on sukupuolten tasa-arvoa koskien EU:n jäsenenä sitoutunut: sama palkka samasta työstä ja samantasoisesta suorituksesta. Palkkauksen tulee siis perustua sekä työtehtävien vaativuuteen että henkilökohtaiseen pätevyyteen ja työsuoritukseen""

Toimituksen poiminnat