Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia Tämä sivusto on yksi uusi kanava jakaa oikeata, tilastoihin perustuvaa tietoa miesten ja naisten työajoista ja palkoista. Olen ensimmäinen suomalainen tutkija, joka on tehnyt palkkavertailut ILO 100-sopimukseen perustuen "sama palkka samanarvoisesta työstä". Aikaisemmat palkkavertailut on tehty ilman samanarvoisen työn huomioonottamista, jolloin ne ovat jääneet ansiotasovertailuiksi.

Yli 80 % suomalaisista kannattaa yleistä asevelvollisuutta

Tänään 6.5.2013 kello 14.10 oli Turun Sanomien internetsivuilla otsikoituna juttu "Yli 80 prosenttia kannattaa yleistä asevelvollisuutta". Jo oli aikakin. Presidentti Halonen ja puolustusministerimme peräjälkeen ovat puhuneet yleisen asevelvollisuuden paremmuudesta. Silti Suomessa on voimassa valikoitu miesten asevelvollisuus. Sehän koskee kaikkia miespuolisia Suomen kansalaisia, lukuunottamatta Jehovan todistajia ja Ahvenanmaalla asuvia miehiä. Kun otetaan huomioon ne miehet, jotka on vapautettu fyysisen tai psyykisen soveltumattomuuden tähden, kuten puolustusministeri Haglund, niin asevelvollisiksi aseellisiksi maanpuolustajiksi jää noin 45 % syntyvästä ikäluokasta. Sehän ei tarkoita suomekielessä yleistä. Ei kai vähemmistö voi olla "yleinen"?

Kun perustuslaissa säädetään (pykälä 127): "Maanpuolustusvelvollisuus: Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen", niin nyt Suomen kansa on sanonyt ylivoimaisesti kantanaan, että voimaan tulee astua "yleinen asevelvollisuus". Onhan se ollut kansallinen häpeä, että kutsuntalaissa pidetään oletuksena, että Suomessa huonoinkin mies on kyvykkäämpi kuin Suomen paras nainen. Eikö maanpuolustukseen pitäisi panostaa niin, että sen tekevät parhaat kyvyt?

Yleistä  asevelvollisuutta odotellessa.....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Salo

Asuuko "Ahvenanmaalla miehiä"?

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

"Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustamiseen".

Miten isänmaata puolustetaan? Aseillako vain? Vai löytyisikö myös semmoisia puolustuskeinoja, joihin ei aseita tarvita?

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Nykyään noin 10 % asevelvollisista valitsee aseettoman maanpuolustusvaihtoehdon. Aseeton isänmaan hyväksi tehty työ kelpaisi myös Jehovan todistajille, kunhan se ei tarkoita sodan edistämistä missään muodossa.

Hauskaa, kun tänään ehdotettiin valikoivaan asepalvelukseen siirtymistä. Minusta jo tänään valikoidaan asepalvelukseen noin 45 % jokaisesta syntyvästä ikäluokasta. EY-tuomioistuin on jo parikymmentä vuotta sitten tehnyt päätöksen, että naiset sopivat yhtä hyvin kuin miehet aselliseen taisteluun. Tapaus lähti liikkeelle, kun Saksa esti naista etenemästä puolustuvoimien hierarkiassa aseelliselle puolelle. Naiset saivat silloin Saksassa palvella puolustusvoimissa vain asettomissa tehtävissä.

ulf fallenius

Onhan tämä asevelvolisuus yksi tyapa hoitaa nuorten työttömyyttä ovat työm,arkkinoilta pis joskus jopa vuoden.Mutta palkka armeja ja Nato olisi kyllä turvallisempi vaihtoehto puolustukselle.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Tuo on tasa-arvon vastaista, kun nuorille naisille ei valtio osoita samaa keinoa poistua työttömyyskortistosta. Tapa on suljettava miehiä suosivana!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset